Roma og omegn

Denne villaen ligger inne på et eksklusivt området med golfbane (9 hulls) og sentralt med tanke på utflukter til Roma og nordover til Toscana. Her er det 3 soverom og 3 bad i tillegg til en stor kjellerstue med biljard. Overbygget terrasse og nye hagemøbler gjør det koselig å tilbringe varme sommerkvelder ved bassengkanten. Sykler er tilgjengelig og det er gå-avstand til den lokale restaurant og bar.

Villaen har en stor stue med sofagruppe, spisebord og peis. Et romslig kjøkken med oppvaskmaskin. I første etasje er det to soverom, et med dobbeltseng og et med dobbeltseng og en enkeltseng. Begge har eget bad. Det er trapper opp til andre etasje hvor man finner det siste soverommet med dobbeltseng og bad. Utendørs finner dere en romslig, overbygd terrasse med sofagrupper og spisebord slik at dere kan nyte måltidene ute. Det er også en grill tilgjengelig. Når dere ikke er på utflukt, kan dere nyte det store bassenget, som i tillegg har en egen barnevennlig del og rundt det finnes flere solsenger til fri avbenyttelse.

Ønsker dere å se nærmere på denne villaen eller sjekke om den er ledig, så klikk her for å komme til nettsiden hos Renate Villas.

Beliggenhet

Når du bor ved Villa Paola har du mange utfluktsmuligheter.
På litt over 1 time kan du dra inn til Roma, uansett om dere kjører i bil selv eller tar toget inntil sentralstasjonen, Termini. Vi skal ikke bruke mye plass på alle severdighetene i Roma, men hellere anbefale å laste ned en liten miniguide til storbyen, helt gratis. Dette kan gjøres hos eGuides.no Her er det også mulig å kjøpe en mer omfattende eGuide om Roma, som kan lastes ned på telefonen din eller til et nettbrett.

Andre opplevelser i nærheten av Villa Paola er landsbyen Pitigliano, som ligger 50 km fra huset og denne landsbyen er kjent for sine mange tårn og blir ofte kalt Det lille Jerusalem. Her er også mange koselige restauranter og flotte små butikker drevet av lokale kunstnere. I nærheten av Pitigliano anbefaler vi også et besøk til de varme kildene, Le Terme di Saturnia. Her kan dere kose dere i det varme vannet, som skal være spesielt bra for huden, og trenger dere en god massasje så er det også mulighet for det kildene. Vi anbefaler også å besøke en av de mange vingårder i området og smake på vinen Morellino di Scansano. Av andre aktiviteter i nærheten, kan nevnes tivoli, badeland, hesteridning og go-cart. Alt i alt, et perfekt feriested tett ved Middelhavet, metropolen Roma og med mange aktiviteter for barn og voksne.

Roma

«Den evige stad» og «Den hellige by», som Roma også kalles (det siste takket være at byen er hovedsete for paven, alle katolikkers far), er Italias vakre hovedstad. Siden grunn-leggelsen, som ifølge legendene sies å være den 21. april i år 753 før Kristi, har byen også tjent som hovedstad i Romerriket. Dermed kan man jo trygt slå fast at Roma vet hvordan denne jobben skal håndteres.

Siden Romulus drepte tvillingbroren sin og grunnla Roma for snart 3000 år siden, har byen vokst seg stor. I dag er Roma en livlig og levende by. Den opprinnelige delen av byen, selve kjernen, utgjøres av de syv høyder. I disse sju inngår Palatinerhøyden, som var åstedet for Romulus’ grunnleggelse av byen. Roma er byen som har alt. Enten du bergtas av det vakre lyset, kirkene som finnes i hopetall, historie, kultur eller deilig mat og drikke,  finner du alt i denne byen. Italienerne er lidenskapelige, og det gjelder ikke minst den delen av befolkningen som bor i Roma.

Midt mellom vakre og historiske bygninger, steder der gladiatorer har utkjempet sine kamper og kunstnere har hentet sin inspira-sjon, nyter romerne tilværelsen og de gode tingene som hører med. Livet skal leves og nytes, og i Roma leves det på beste bevis midt i bevisene på menneskehetens skaperkraft.

Den beste tiden å reise til Roma på er vår og høst. Begge sesongene har en fin temperatur og det er mulig å sitte ute om kvelden. Sommeren er ofte, slik den gjerne er sørpå, varm og full av turister. Siden alle gjerne vil se mange av de samme tingene, genererer dette mye kø. En annen ting å ta i betraktning er at for som så mange andre sydeuropeere, er august måneden da romerne selv har ferie. Resultatet er en del stengte restauranter og butikker. Det går også an å tenke utenfor boksen og besøke Roma i desember. Da vil du oppleve byen i et annet lys og med en julestemning som er noe annerledes, men ikke mindre vakker, enn vår. Et lite tips er å laste ned eGuiden om Roma. Du kan få light-versjonen helt gratis eller kjøpe premium-utgaven ganske rimelig. Sjekk mer hos eGuides.no

Buona vacanza