Sicilia

Villa Sciascia er en meget elegant villa, bygd i moderne stil. Villaen ligger tett på byen Marina di Ragusa og en kan se havet fra terrassen på taket av villaen. Store rom, lekre møbler og komfortable løsninger er noe av det en får ved å leie denne villaen. Stort svømmebasseng, stor terrasse og grillområde, er med på å fullende denne nydelige villaen.

Villaen går over to etasjer og er på hele 130 kvadratmeter. Stuen er innredet med store vinduer, som gir en fantastisk utsikt utover bassenget. Lyse vegger og lyse sofaer, gjør stuen veldig trivelig. Ved siden av stuen, finner dere en stor spisestue med plass til seks personer. Fra spisestuen, kan man gå ut på en liten terrasse av glass, hvor en kan nyte frokost eller lunsj og samtidig se på barna som leker i bassenget. En kan se ned i bassenget gjennom glassgulvet. Kjøkkenet ligger også ut mot bassenget. Her er det god plass og det har en stor kjøkkenøy i midten. Som en del av kjøkkenet, er det en sofa og TV hvor en kan slappe litt av mens maten passer seg selv. På kjøkkenet finner dere stekeovn og komfyr, kjøleskap og mikrobølgeovn, i tillegg til de vanlige kjøkkenredskaper.

I første etasje er det to soverom med dobbeltseng, det ene med eget bad med dusj. I tillegg er det et vaskerom med vaskemaskin og bad med dusj. Oppe i andre etasje er det et soverom med dobbeltseng og eget bad med dusj, samt et soverom med en enkeltseng. Her er det også en meget stor terrasse, hvorfra en kan se utover hele Marina di Ragusa og havet.

Ute finner dere hagen, velholdt og med mange planter. Her er også det store, lekre svømmebassenget. Ved siden av bassenget, er det en stor terrasse, hvor en kan slappe av eller spise litt god mat. På terrassen er det grill tilgjengelig, om dere ønsker å grille noen av dagene. Ute finner dere også et solarium, dusj og et toalett.

Ønsker dere å se nærmere på denne villaen eller sjekke om den er ledig, så klikk her for å komme til nettsiden hos Renate Villas.

Sicilia

Beliggenhet

Villaen ligger i et rolig område, tett på byen Marina di Ragusa og stranda. Mellom villaen og stranda er det kun 800 meter. Det er sandstrand på begge sidene av byen og disse er svært populære blant italienerne og turister fra resten av Europa. Vanligvis bor det ca. 5000 mennesker i byen, men i høysesongen vokser dette tallet til rundt 60.000 innbyggere. Mange kommer hit i båt og det er derfor mye liv ved havna på sommeren. Faktisk er båthavnen den største på Sicilia, med plass til 800 båter.

Hele området rundt Marina di Ragusa, innbyr til aktiviteter som har relasjoner til vann. Her kan en leie vannscooter, jetski, prøve seg på windsurfing eller leie båt. Foretrekker dere mer landfaste utflukter, så er det også rik leilighet til det.
Nærmeste attraksjon, er byen Ragusa. En flott by med ca. 75.000 innbyggere. Byen har røtter tilbake til andre århundre før Kristi. Den gamle del av byen, ligger på en liten bakketopp. Rundt år 1693, ble byen rammet av et stort jordskjelv som drepte mer enn 5000 mennesker. En del av byen er derfor bygd etter dette jordskjelvet, med flere bygninger i barokkstil fra 1700-tallet.

Når en befinner seg på den sørlige delen av Sicilia, da bør dere også besøke byen, Syracuse. Byen ligger ca. 100 km fra Marina di Ragusa og er en av de eldste byene i Italia, grunnlagt rundt år 800 før Kristi. Det finnes ikke mange andre byer, hvor en kan se så mange historiske monumenter, som i Syracuse og den gamle bydelen Ortigia. Fylt med historie tilbake til grekernes tid. Rett og slett imponerende å se på, og spennende og rusle rundt i byen og få med seg alle de gamle bygningene.

Ønsker du litt mer informasjon om flere av de andre byene på Sicilia, transport eller hvor dere spiser godt, så last ned den gratis light-utgaven av eGuides om Sicilia. Dette kan gjøres ved å følge denne lenke.

Sicilia

Sicilia

På Sicilia finner du kjente byer som Palermo, Catania, Trapani, Agrigento, Siracusa og Taormina. Sicilia er en stor region med sine 25 700 kvadratkilometer og 5,7 millioner inn-byggere. Det er også Middelhavets største øy og her finner dere også Europas største og mest aktive vulkan, Mount Etna. Det er mye å se på her og rett rundt hvert gatehjørne eller bak den neste bakketoppen er det noe nytt å ta bilde av. I tillegg er Sicilia en av få regioner hvor du for alvor kan kombinere badeferien med kulturelle opplevelser og det  nesten hele året rundt. Siden vi befinner oss helt sør i Italia, så er det ikke uvanlig med 20 grader i november  måned.

Også på Sicilia finnes det mange steder som står på verdensarvlisten til UNESCO. Faktisk er det den regionen i Italia med flest oppføringer. De har nemlig hele 12 steder som står på listen. Blant disse er det flere steder fra senbarokken, som Catania, Noto og Ragusa.

Etna står også på listen sammen med templene i Agrigento, byen Siracusa og ikke minst de Eoliske øyer. Folk flest kjenner kanskje disse som de Lipariske øyene rett nord for Sicilia. Det er likevel naturlig å besøke de ulike delene hver for seg. På den måten blir det litt mer oversiktlig og du slipper å bruke alt for mye tid på transport.

Opplevelsene står i kø på Sicilia og vi vil komme med den påstand at øya kan tilby noe for enhver smak. Det er mulig å kombinere late dager på stranda med kultur og spennende severdigheter, uansett om dere velger østsiden eller vestsiden av øya. Vi må heller ikke glemme den nydelige maten på Sicilia. Med kystlinje hele veien rundt, så er det en selvfølge at fisk og sjømat står på menyen mange steder, men de fleste spisesteder har også pizza, pasta og mye grønnsaker. Er dere glad i vin kan dere legge inn et besøk på en av de mange vingårdene som finnes her. 

Sicilia har mye å by på og da kan det være greit med en liten oversikt over attraksjoner, transport, spisesteder med mere på øya. Dette kan du få med eGuiden om Sicilia. Du kan få light-versjonen helt gratis eller kjøpe premium-utgaven ganske rimelig. Sjekk mer hos eGuides.no