Toscana

La Guardata er et nydelig steinhus fra 1700-tallet, beliggende ute i den flotte toskanske naturen, tett på den koselige byen Castiglione Fiorentino og med en fantastisk utsikt over byen. Arezzo er også tett på og det er enkelt å komme hit fra flyplassene i Firenze og Roma. Villaen består av to selvstendige leiligheter, La Guardata 1 og La Guardata 2, beliggende i henholdsvis første og andre etasje. Leilighetene kan leies separat eller hele huset kan leies samlet til den store familien. Da får dere flere felles områder som terrassen og de store utearealene.

Villaen har en nydelig hage og et fantastisk svømmebasseng. Til tross for at villaen er gammel, har den blitt innredet med moderne hjelpemidler som WIFI, fullt utstyrt kjøkken, aircondition og varme.

Ønsker dere å se nærmere på denne villaen eller sjekke om den er ledig, så klikk her for å komme til nettsiden hos Renate Villas.

La Guardata 1

Denne enheten er i byggets første etasje. Når dere kommer inn i leiligheten, kommer dere inn i den koselige stuen med synlige bjelker i taket. Her er det sofaer og TV og ved siden av stuen finner dere en spisestue med plass til 8-10 personer, slik at alle kan spise sammen om dere har hele huset. I spisestuen er det også en peis til de kjølige kveldene, om dere ønsker en koselig tur hit på høsten/vinteren. Ute på terrassen kan dere nyte en god lunsj eller middag og kose dere i det fine været. Og nettopp maten kan tilberedes på det delvis åpne kjøkkenet. Her finner dere det meste som trengs for å tilberede et nydelig måltid, og dere kan samtidig holde en samtale gående med de som sitter i stuen og venter på maten.

Dere finner to soverom i leiligheten. Begge er malt i en koselig, varm farge og begge er innredet med dobbeltseng, stort garderobeskap og skrivebord. Her er det også to bad, det ene med dusj og det andre med både dusj og badekar.

Toscana

La Guardata 2

Denne leilighet ligger i andre etasje. Her kommer dere inn i spisestuen med plass til åtte personer. Også her oppe er det peis, som kan benyttes når dere får lyst til det. Kjøkkenet er utstyrt på samme måten som det i første etasje, og med god plass til å tilberede mange nydelige måltider. Dere kan slappe av i stuen etter middagen, og her finner dere også en sovesofa om dere har behov for ekstra sengeplasser. Her er TV og utgang til en koselig liten terrasse, hvor dere kan slappe av eller nyte frokosten mens dere ser ut over landskapet.

Leiligheten har to soverom, begge med skrivebord og garderobeskap. Det ene soverommet har to store enkeltsenger, som kan settes sammen, og det andre en stor dobbeltseng samt sofa. Her er det i tillegg to bad, begge med badekar.

Toscana

Beliggenhet

La Guardata ligger tett på den lille byen Castiglion Fiorentino. Denne lille middelalderbyen, omkranset av bymurer, har ca. 14 000 innbyggere og er kjent for sine mange arkeologiske severdigheter. Byen tilhørte tidligere etruskerne og ble grunnlagt i det 4. århundre før Kristi. Her er det et nydelig fort som heter Cassero og ble bygd i år 1367. Dere kan også se flere nydelige kirker og historiske bygg samt finne supermarkeder, butikker og restauranter. Om dere kjører mot nord ankommer dere Arezzo, den største byen i området med sine 100 000 innbyggere. Og kjører dere motsatt vei, rett sør, kommer dere til Cortona.

Byen er kjent som film og kulturby nr. 1 i Toscana etter Arezzo, og har blant annet lagt gater og hus til en film fra selveste Hollywood. Filmen heter «Under the Tuscan Sun» og er fra 2003. Hovedrollen spilles av Diane Lane, som faktisk ble nominert til en Golden Globe som beste skuespillerinne for sin rolle i filmen. Kort fortalt handler filmen om Frances Mayes (Diane Lane), en forfatter som bor i San Francisco og har et tilsynelatende perfekt liv med mannen sin. Men hun oppdager at han er henne utro og de blir skilt. Hun mister huset sitt og mannen sin. Hun bestemmer seg derfor for å reise bort en stund og reiser til Toscana og Cortona.

Utover å være en filmkjendis, er Cortona en flott og koselig by. Det er en by med mye historie og den ble grunnlagt tilbake i det 7. århundre før Kristi. Den gangen var byen en del av etruskernes rike og ble senere romersk koloni. Byen ble så egen stat med egne mynter før den ble en del av Toscana og Italia på 1800-tallet.
Selve byen bærer preg av å være en middelalderby med sine trange gater, beliggende på en fjellside i 600 meters høyde. Det er veldig koselig å gå rundt og titte i byen. En bør få med seg Basilica di Santa Margherita. Denne ligger i den øvre del av byen og det kan være litt tungt å gå opp dit, men det er vel verdt turen. Vel nede i byen igjen, kan dere ta en kaffe eller en nydelig lunsj på Piazza Della Repubblica, byens koselige torg. Ønsker du å bli bedre kjent med Toscana, så kan du laste ned en gratis versjon av eGuiden om Toscana med tips til transport, ting å gjøre og steder å spise.

Toscana

Toscana

I denne regionen finner du også kjente byer som Pisa, Lucca, Siena og Montalcino samt mat som alene er verdt hele turen.

Toscana, som har en størrelse på 23.000 kvadratkilometer og rommer nesten fire millioner innbyggere, ligger omtrent midt i Italia. Her finner du det mange vil kalle et malerisk landskap, og det er i grunnen en beskrivelse som passer godt. Landskapet er variert og du kan hvile øynene, eller kameralinsen, på slanke, høye sypresser, bølgende åskammer og vakre lunder med flere hundre år gamle oliventrær. Det hele er ispedd sjarmerende gamle landsbyer med kirker, vinmarker samt en og annen ruin.

Italia er full av steder som har fått sin plass på UNESCOs verdensarvliste. I Toscana finner du hele sju oppføringer. Disse er den gamle bydelen i Firenze, den gamle bydelen i Siena, plassen ved katedralen i Pisa, den gamle bydelen i San Gimignano, den gamle bydelen i Pienza samt villaene Val d’Orcia og Medici. Du kan også lese mer om Toscana på nettsiden helgereise.no

Toscana har, som du sikkert skjønner, nok severdigheter til mange besøk. Det er derfor egentlig ganske praktisk at Toscana på en måte er naturlig inndelt i flere mindre områder. Ikke at Toscana faktisk er inndelt, men det er likevel naturlig å besøke de ulike delene hver for seg. På den måten blir det litt mer oversiktlig og du slipper å bruke alt for mye tid på transport.

Toscana er perfekt for en langhelg, men det er selvsagt heller ikke dårlig å tilbringe en ukes ferie eller to her. Men, tilbake til områdene som henger naturlig sammen. Ute ved kysten finner du lange strender og typiske kystbyer som Viareggio og Forte dei Marmi. Til dette området er det også naturlig å besøke Pisa og fantastiske Lucca. Lengre inne i landet, og der hvor du kanskje ankom med fly, finner vi Firenze, men denne nydelige renessanse-byen gjemmer vi til et eget besøk.

Akkurat som med Roma, så finnes det også en hendig liten eGuide om Toscana. Du kan få light-versjonen helt gratis eller kjøpe premium-utgaven ganske rimelig. Sjekk mer hos eGuides.no